Ukratko

 11.08.- GARANTIRANO,  27.10. - GARANTIRANO,

Program u kojem malo očekujete jer mislite kako je Tirana godinama daleko od Hrvatske, ali po dolasku u Skopje, Tiranu, Budvu, ugodno se uvijek svi iznenade. Zašto? Zbog jednostavnosti na koju smo zaboravili, zbog predivnog Ohridskog jezera koje umiruje kao more te definitivno zbog pristupačnih cijena koje rijetko gdje možete još doživjeti. Apsolutna preporuka za ovaj program - zbog sadržaja, odličnih hotela i gurmanskih delicija.

Program putovanja

 1. dan ZAGREB – SKOPJE 830 km//Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Ugodna vožnja preko Hrvatske i Srbije do Skopja. Smještaj u hotel. Prema želji, večera u restoranu u gradu (doplata). Noćenje.
 2. dan SKOPJE – OHRID 171 km//Doručak. Sastanak s lokalnim vodičem, polazak na razgled grada: stara željeznička postaja, spomenik i kuća Majke Terezije, kameni most iz 6. stoljeća, Daut-pašin amam iz 15. stoljeća, crkva sv. Spasa, tvrđava Kale, Stara skopska čaršija, džamija Mustafa-paše, moderni dio grada, spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II. Nakon razgleda, slobodno vrijeme. Svakako preporučujemo ručak u jednoj od tipičnih roštiljarnica na skopskoj čaršiji. Nastavak vožnje do Ohrida i Ohridskog jezera, jednog od najstarijih europskih naselja na UNESCO-vu popisu svjetske baštine, sa svjetski poznatom kolekcijom ikona. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama među najdubljima je u Europi. Smještaj u hotel. Prema želji, večera uz živu glazbu (doplata). Noćenje.
 3. dan OHRID – razgled i Sv.Naum//Doručak. Obilazak Ohrida u pratnji stručnog lokalnog vodiča: stare, gradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva sv. Sofije, crkva sv.Klimenta u Plaošniku, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici)... Povratak u centar. Slobodno vrijeme. Rano poslijepodne izlet uz obalu Ohridskog jezera (doplata za brod). Vožnja do Manastira sv. Nauma. Razgled interijera u pratnji stručnog lokalnog vodiča; posebno su dojmljive scene iz života sv. Nauma i njegovih čuda, smještene iznad njegove grobnice. Prenose se iz generacije na generaciju i smatraju se naumskim čudom. Slijedi slobodno vrijeme. Ručak u predivnom ambijentu glasovitog nacionalnog restorana „Ostrovo“, na otočiću usred jezera, nedaleko od izvora rijeke Crnog Drima (doplata). Slobodna večer. Povratak u hotel. Noćenje.
 4. dan OHRID – TIRANA – DRAČ 180 km//Doručak. Vožnja prema Albaniji, glavnom gradu Tirani. Nakon dolaska, razgled grada: Ethembegova džamija, Skenderbegov trg - glavni gradski trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Nacionalni povijesni muzej, na čijem je pročelju spektakularni mozaik koji predstavlja Albance kroz povijest, Piramida, kulturni centar. Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Draču, nekadašnjoj albanskoj metropoli s antičkim i bizantskim te spomenicima iz nedavne prošlosti. Danas je Drač središte albanskog turizma s bezbrojnim plažama i bogatom turističkom ponudom. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.
 5. dan DRAČ – KRUJE - BUDVA 200 km//Nakon doručka, polazak prema Kruji, najvažnijem albanskom povijesnom lokalitetu, Skenderbegovu rodnom gradu. Šetnja gradom koji se smjestio na visini od 600-tinjak metara, ispod stjenovitih planina, uz razgled Skenderbegova i etnografskog muzeja te tradicionalnog bazara. Nastavljamo prema Budvi. Smještaj u hotel i večernja šetnja do tvrđe ili slobodno vrijeme u gradu. Povratak u hotel. Noćenje.
 6. dan BUDVA – KOTOR – GOSPA OD ŠKRPJELA - ZAGREB 706 km
  Doručak. Odlazak do Kotora, grada trgovaca i pomoraca, smještenog u jednom od najljepših zaljeva na svijetu. Razgled grada koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Obilazak i razgled u pratnji stručnog lokalnog vodiča; gradske zidine, glavna gradska vrata, stara gradska jezgra, katedrala i Trg sv. Tripuna, crkva sv. Nikole, crkva Gospe od zdravlja, Kneževa palača, Napoleonovo kazalište,… Nakon razgleda slobodno vrijeme za okrjepu, osobne potrebe… Put nastavljamo do Perasta, najstarijeg naselja u Boki Kotorskoj, odakle krećemo na izlet brodom na otok Gospu od Škrpjela. Na otoku stanka za razgled, zatim povratak u Perast i nastavak puta prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnim večernjim satima.

Cijena

Cijena aranžmana po osobi: FIRST MINUTE 2.290 kn / Redovna cijena 2.490 kn

Polasci

 • Čakovec
  s autobusnog kolodvora
  03:00
 • Varaždin
  parkiralište kod groblja
  03:30
 • Zagreb
  s autobusnog kolodvora, peron (502-506)
  05:00

Cijena uključuje

 • Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC)
 • 1 noćenje s doručkom u Skopju, u hotelu 3/4 u dvokrevetnim sobama
 • lokalni vodič u Ohridu, lokalni  vodič u Kotoru
 • dva noćenja s doručkom u Ohridu u hotelu 3/4 u dvokrevetnim sobama
 • jedan polupansion (doručak i večera) u Draču u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama
 • 1 noćenje s doručkom u Budvi u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
 • razglede prema programu
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • stručno vodstvo i organizacija putovanja.

Cijena ne uključuje

 • doplate za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, dodatne sadržaje i toškove koji nisu predviđeni programom, osobne troškove ( piće, dodatni obroci, telefon, karte za gradski prijevoz ...)
 • večeru u Skopju 15 eura, večeru u Ohridu 15 eura, ručak u sv. Naumu 15 eura i
 • najam broda do sv. Nauma
 • ulaznice za crkvu sv. Sofije, crkvu sv. Klimenta, Samuelovu tvrđavu, Uvalu kostiju i Sv. Naum-Ohrid 10 eura
 • brodić u Ohridu od litice do centra 2 eura po osobi ( ukoliko netko ne želi prošetati do centra)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 690,00 kn ( obavezno ako osoba putuje sama)
 • vožnju brodom do otoka Gospe Škrpjela + ulaznicu u muzej 4 eura
 • razgled katedrale sv. Tripuna u Kotoru u Muzeja sakralne umjetnosti 2 eura
 • napojnia za vozača i vodiča 2,00 - 5,00 po osobi ( po želji, nije obavezno )
 • putno osiguranje
 • mogućnst nadoplate za odabir sjedala u autobusu koja nije obavezna
 • posebno sjedalo 1.red, 3 i 4, 2. red, 5,6,7,8,- 100,00 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu - 450,00 kn ( večći komfor ,kako biste sjedili sami)

Plaćanje

Mogućnosti plaćanja:
- gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom,
- kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, MasterCard


Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.  Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142. Polica jamčevine br. 1501-00000499 uplaćena kod Wiener  osiguranja Vienna Insurance group d.d. Zagreb, Slovenska 24. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici  Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.  Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa. Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta.

 

VAŽNE INFORMACIJE

Popusti:
- dijete 5-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 20% popusta
- odrasla osoba na pomoćnom ležaj u trokrevetnoj sobi 10%

Za sve polaske  potrebna pismena najava. Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.


-  raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata,-  završno pismo vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.),-  fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta
-  organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa,  agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, - agencija ima pravo promjene redoslijeda realizacije programa

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili valjana putovnica.

Kod prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40 % ukupnog iznosa, a ostatak 29 dana prije početka putovanja.  Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja ili bolesti na putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40.  Ako se ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije pet dana prije početka putovanja, putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu aranžmana.

Mogućnosti plaćanja:
- gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom,
- kreditne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, MasterCard,

Polazak iz Čakovca i Varaždina

Makedonija, Albanija i Crna Gora

6 dan(a)
 • Odaberite datum polaska
 • Broj osoba

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »