Dodatno

Izlet u Pisu i Luccu uključen u cijenu!

Program

 1. dan ZAGREB/RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME / nedjelja, 30.12.2018.

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peron 502-506) u 05.00 sati. Moguć ukrcaj u Karlovcu (benzinska postaja Ka Petrol) i Rijeci (Sjeverno odmorište Vrata Jadrana), uz usputna zaustavljanja do Bologne. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne – „trbuha Italije“. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Otkrijte barem jednu od sedam tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Savjetujemo i da posjetite najstariju medicinsku učionicu – Teatro anatomico, mjesto gdje su se nekad obavljale javne obdukcije. Nastavljamo putovanje prema Montecatini Termama. Stižemo oko 19.00 sati. Smještaj u hotel. Noćenje.

 1. dan FIRENCA vlakom / ponedjeljak, 31.12.2018.

Doručak. Ujutro s pratiteljem putovanja krećemo na cjelodnevni fakultativni izlet vlakom u Firencu – srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato što je brže i udobnije, a za 50-ak minuta dolazimo direktno u centar grada. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu – Mercato centrale ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom. Ponavljamo vožnju vlakom i vraćamo se u hotel. Doček Nove godine na gradskom trgu u Montecatini termama koji organiziraju gradske vlasti. Noćenje. Napomena: ponedjeljkom muzeji ne rade.

 1. dan PISA - LUCCA – RIJEKA/ZAGREB / utorak, 01.01.2019.

Doručak i odjava iz hotela. Krećemo prema Pisi te za manje od sat vremena stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Nastavljamo prema obližnjoj Lucci. Ovaj simpatičan gradić rodni je grad Giacoma Puccinija, a poznat je i po svojim iznimno očuvanim renesansnim zidinama te festivalu stripa koji je ujedno i najveći u Europi. Stara gradska jezgra prožeta je zavijenim ulicama, barovima i tavernama. Nakon zajedničke šetnje gradom iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi. Cijena od 4 eura i uspon nije ništa naspram predivog pogleda na grad. Nakon toga se nagradite ručkom na trgu Piazza dell’Anfiteatro koji se nalazi na mjestu nekadašnjeg rimskog amfiteatra. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb očekuje se oko ponoći.

Cijena putovanja po osobi

                                                 Cijena aranžmana po osobi  FM 990 kn / RC 1.090 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta //  Minimalan broj putnika: 40   -  Maksimalan broj putnika: 58

Polasci po gradovima

 • Čakovec
  mjesto i vrijeme naknadno
 • Varaždin
  mjesto i vrijeme naknadno
 • Zagreb
  s autobusnog kolodvora
  05:00

Cijena po osobi:

 • Prijevoz  visekoturističkim ( visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Mantacantini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnoj/trokrvetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom
 • osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti
 • priprema i organizacija putovanja.
 • razgledavanje prema programu, pretitelja tijekom putovanja na hrvatskom jeziku
 • izlet u Pisu i Luccu, dozvola za ulazak autobusa u navedene gradove

Cijena ne uključuje

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom , osobni troškovi ( piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl)
 • izlet u Firencu vlakom ( povratna karta), lokalni vodič na hrvatskom ili srpskom jeziku te slušalice za razgled grada -15 eura
 • boravišna pristojba 1 eur osoba/dan - obavezna doplata u hotelu
 • doplata za jednokrevetnu sobu 290,00 kn , obavezna doplata ako osoba spava sama
 • putno osiguranje - prema želji, sve informacije u agenciji

Način plaćanja i napomene:

Popusti i doplate

 • 30% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • popust ne vrijedi za ulaznice ili kartu za vlak , trokrevetne sobe za odrasle osobe po redovnoj cijeni
 • doplata za polazak iz Varaždina i Čakovca 60 kn po osobi

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna) moguće prilokom prijave za posebno sjedalo u autobusu:

 • 1 red – sj. 3,4    2 red – sj. 5,6,7,8      -      100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 350 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 5 dana prije polaska.

 VAŽNE INFORMACIJE :raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata, završno pismo vam dostavljamo mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.), fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta,organizator nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa, agencija Idea putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa, program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu, predviđene pauze tijekom vožnje su okvirno svakih 2,5 sata, uz  pauzu od cca  20 minuta.

 Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH za Italiju  potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Italiji nalazi se u Firenzi. Konzulat Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici (Firenza) se nalazi na adresi Via della Mattonaia 13, 50121 Firenza, Italija. Kontakt podaci: tel. 0039 055 263 9272, fax. 0039 055 246 9418. Počasna konzulica: Alessandra Fusi.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma.  Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

 Mogućnosti plaćanja:  gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom,kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: American Express, Diners, Maestro, Visa, MasterCard,

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

GARANTIRANO

Nova Godina Toskana i Firenca

3 dan(a)
 • Odaberite datum polaska
 • Broj osoba

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »