Plan putovanja :

 1. dan VARAŽDIN – SARAJEVO

Polazak autobusa: 05.00 h Autobusni kolodvor Varaždin

Vožnja prema Slavonskom Brodu, ulazak u BIH te nastavak puta s usputnim zaustavljanjima prema potrebi do Sarajeva, grada  kroz koji  protječe rijeka Miljacka, a u neposrednoj blizini grada je i izvorište rijeke Bosne, sa popularnim izletištem Sarajlija, Vrelo Bosne. Po dolasku panoramski razgled grada autobusom. Nakon toga razgled  grada u  pratnji  lokalnog vodiča: Baščaršija, Gazi Husrevbegova džamija, Gradska vijećnica, Katedrala, Kazandžijska ulica, Saborna crkva i dr. Slobodno vrijeme za individualni program. Odlazak do hotela, smještaj (korištenje bazena gratis).Večera.Noćenje.

 1. dan               SARAJEVO -VARAŽDIN

Doručak. Posjet Vrelu Bosne, jedinstvenom prirodnom fenomenu podno Igmana gdje izvire rijeka Bosna. Nakon razgleda, odlazak prema centru Sarajeva te posjet tornju Avaz – najvišem tornju u Bosni i Hercegovini sa kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na Sarajevo. Slobodno vrijeme u centru grada za ispijanje kave, šetnju, degustaciju tradicionalnih bosanskih specijaliteta: čevapa, baklava... Povratak pravcu Hrvatske  s dolaskom u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA:

na bazi 40  putnika

Fiksni tečaj konverzije: 1 eur = 7,53450 hrk

90 eur (678,10 kn)

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

-       prijevoz turističkim autobusom prema programu, voditelja  putovanja, smještaj u Sarajevu u Spa hotelu Terme 4* u dvokrevetnim sobama na bazi 1 polupansiona, lokalnog vodiča za razgled Sarajeva,osiguranje od posljedica nesretnog slučaja u autobusu, jamčevinu i osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i realizacije programa

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

-       ulaznice u ostale muzeje i kulturno povijesne objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, putno osiguranje, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu

-       ulaznicu za Vrelo Bosne - 1 KM (plaćanje na licu mjesta) , ulaznica za Avaz toranj -2 KM (plaćanje na licu mjesta)

 

Korisne informacije:

KORISNE INFORMACIJE:

 • Više informacija o mjenjačnicama u Sarajevu pogledajte ovdje
 • Valuta je konvertibilna marka (KM), tečaj konvertibilne marke (KM) je čvrsto vezan za tečaj Eura (1,95 KM = 1 Euro)
 • Više o javnom prijevozu pogledajte ovdje
 • Banke su obično otvorene od 08:00 do 18:00 radnim danima, a subotom od 09:00 do 13:00. Glavna pošta je otvorena od 07:00 do 20:00 od ponedjeljka do subote.
 • U najvećem broju trgovina i gotovo svim boljim restoranima moguće je izvršiti plaćanje kreditnim karticama. To nije slučaj sa većinom kafića i klubova, kao i trgovinama rukotvorina i suvenira u starom dijelu Sarajeva.
 • Sarajevo je poznato po odličnoj hrani - gdje jesti pogledajte ovdje
 • U nekim klubovima i restoranima je moguće plaćanje u kunama, ali uz prethodnu provjeru sa osobljem
 • Više o cijenama ulaznica muzeja u Sarajevu i terminima kada su otvoreni pogledajte ovdje

Napomena:

Uvjeti plaćanja: prema uvjetima iz Ugovora uz obaveznu uplatu akontacije u iznosu 30% od cijene aranžmana po osobi kod prijave, a ostatak najkasnije 21 dan prije putovanja

Sredstva plaćanja: gotovina, kartice

 

Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili nedovoljnog broja prijavljenih  putnika kao i otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika. Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda dodijeljenih sjedala kod izvršenja rezervacije uslijed promjene veličine i tipa autobusa kao i nedovoljnog ili pak povećanja broja putnika na raspisanom aranžmanu. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja Varaždintours putničke agencije d.o.o. te je osigurana jamčevina po ugovoru br 298090000093  s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin i sklopljen Ugovor o osiguranju od odgovornosti organizatora paket aranžmana. Središnja kontaktna točka: Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, 10000 Zagreb, e-mail:pravni@mint.hr  tel.+385 1 6169 243. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr  Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje,  osiguranje prtljage, osiguranje nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate i potpisivanja Ugovora – dodatne informacije zatražite u VARAŽDINTOURSU, putničkoj agenciji d.o.o.

Vraaždin , 01.02.2023.

Polazak Varaždin,polupansion

SARAJEVO - 2 dana autobusom

2 dan(a)
 • Odaberite datum polaska
 • Broj osobaCijene u Eurima su prikazane prema fiksnom tečaju konverzije 1 Euro = 7.53450 kn

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »