Program putovanja:

BUGARSKA - 8 dana autobusom 2022.

Ljeto na Crnom moru

30.07. – 06.08.2022.

GARANTIRANI POLAZAK

 

Uz Zagreb moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu.

Vrijednost više: u cijenu aranžmana uključene večere u Varni!

 

Predviđeni hoteli:

 

 

 1. dan: ZAGREB – SOFIJA 785 km

Polazak autobusom s autobusnog kolodvora u Zagrebu u 4:00 sata (peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja preko Hrvatske, Srbije do Sofije. Po dolasku u Sofiju kraći panoramski razgled bugarske prijestolnice te smještaj u hotel. Odlazak u orijentacijsku šetnju s voditeljem putovanja i upoznavanje s gradom. Preporučujemo fakultativni odlazak na tradicionalnu večeru (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: SOFIJA – VARNA 510 km

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled grada Sofije, u kojoj ćemo se upoznati s najvrjednijom arhitektonskom baštinom bugarske prijestolnice: katedrala Aleksandra Nevskog - nedvojbeno najprepoznatljivija znamenitost Sofije, crkva sv. Sofije iz 6. st. po kojoj grad nosi ime danas, rotunda sv. Juraja u Konstantinovoj četvrti Rimske Serdike, parlament, Trg Aleksandra Batenberga, Narodno kazalište te ostale znamenitosti grada od rimskog doba do današnjeg dana. Kraće slobodno vrijeme. U nastavku dana putovanje prema Crnom moru, do Varne. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

 1. dan: VARNA

Doručak. Prijepodne odlazak s voditeljem putovanja u razgled Varne. Moguć posjet delfinariju koji je simbol Varne i bugarskog turizma. Poslijepodne slobodno za kupanje i odmor. Večera. Preporučujemo šetnju uz čašu vina ili istraživanje noćnog života Varne. Noćenje.

 

 1. dan: VARNA – fakultativni izlet u Nessebar & Sunny Beach Action Aquapark – VARNA 210 km

Doručak. Slobodan dan za uživanje u plažama Varne ili po želji fakultativni odlazak (uz doplatu) do jednog od najljepših gradića u tom dijelu Europe kojeg zovu „Bugarski Dubrovnik“. Stari grad Nessebar upisan je na listu zaštićene svjetske baštine organizacije UNESCO i pravi je muzej na otvorenom. Nakon razgleda grada moguć je odlazak u vodeni aquapark u kojem se nalaze brojne atrakcije na vodi te kupanje i uživanje parku u poslijepodnevnim satima. Ulaznica u aquapark uz doplatu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

Napomena: za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika.

 

 1. dan: VARNA – fakultativni izlet do pustinje Pobiti Kamani – VARNA 50 km

Doručak. Fakultativni odlazak (uz doplatu) do pustinje Pobiti Kamani koja se nalazi u neposrednoj blizini grada Varne, na istočnoj obali Bugarske. Ovi kameni stupovi protežu se na čak 8 kilometara duž bugarske obale. Razlikuju se po visini, a njihova je unutrašnjost ispunjena pijeskom. Ova slavna pustinja proglašena je prirodnim čudom još prije osamdesetak godina, a 2011. je bila nominirana za UNESCO popis svjetske baštine, ali nije izabrana. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za kupanje i odmor. Večera. Noćenje.

Napomena: za realizaciju izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika.

 

 1. dan: VARNA

Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

 

 1. dan VARNA – PLOVDIV 375 km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Plovdivu. U rano poslijepodne stižemo u ovaj šarmantan gradić i u živahno srce grada. Šetnja jednim od najstarije naseljenim gradom Europe: od tragova antičkog Philippopolisa, tračanske Pulpudeve, srednjovjekovnog Paldina i osmanskog Filibeta te današnjeg grada festivala u kojem bendovi kao Metallica, Apocalyptica i 2Cellos nastupaju u Antičkom kazalištu kao što su to činili umjetnici prije skoro 2000 g. Šećer na kraju je pitoreskna četvrt Stari Plovdiv, pod zaštitom organizacije UNESCO, u kojoj svaka kuća pokušava nadmašiti susjednu po kićenosti i boji, baš kao što su se i njihovi vlasnici, bogati trgovci iz cijele Europe, nadmetali u poslu. Uske kaldrmene uličice optočene raskošnim šarenim kućama te starim crkvama dovest će nas i do zanimljivih restorančića u kojima se možete okrijepiti. Slobodno vrijeme za jelo, šetnju i kupnju suvenira. Smještaj u hotel. Noćenje.

 

 1. dan: PLOVDIV – ZAGREB 940 km

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Hrvatskoj. Povratak na mjesto polaska do ponoći.

 

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  FM 2.990 kn / RC 3.190  kn

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta     

Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

cijena uključuje / cijena ne uključuje

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu
 • smještaj u Sofiji u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • smještaj u Varni u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 5 polupansiona (večera i doručak)
 • smještaj u Plovdivu u hotelu 3*/4* u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
 • razgledavanja prema programu
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • boravišu pristojbu u iznosu od 1-1,5 eur po osobi po noćenju (točan iznos bit će objavljen u završnom pismu),
 • večeru u Sofiji – 15 eur, plaćanje na licu mjesta
 • fakultativni izlet u Nessebar – 100 kn po osobi, plaćanje u poslovnici prilikom prijave za putovanje (minimum za realizaciju je 25 prijavljenih putnika)
 • ulaznicu u Aquapark – 23 eur (44 BGN) za odrasle, 12 eur (22 BGN za djecu do 1,30 m visine (cijena ulaznice je informativnog karaktera te može doći do povećanja cijene ulaznice)
 • fakultativni izlet i ulaznica u pustinju Pobiti Kamani – 50 kn po osobi, plaćanje u poslovnici prilikom prijave za putovanje (minimum za realizaciju je 25 prijavljenih putnika)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 1.090 kn – obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi
 • napojnicu za vozače i vodiča – po želji, nije obavezno, no ako ste zadovoljni uslugom, organizacijom i trudom naših vodiča, čistoćom autobusa, lijepo ih je nagraditi (preporuka prosječnog iznosa napojnice 2-5 eur po osobi; iznos napojnice ovisi o vašoj procjeni i zadovoljstvu te može biti i viši, a određujete ga sami u slučaju da istu želite ostaviti)
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti

 

Popusti i doplate

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 50% popusta
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 10% popusta
 • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 100 kn po osobi.

 

Za sve polaske (osim Zagreba) potrebna je prethodna pismena najava.

Točno vrijeme polaska iz Varaždina i Čakovca bit će definirano 7 dana prije polaska.

 

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 100 kn
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 390 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami)

Važne informacije:

VAŽNE INFORMACIJE

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata; agencija garantira posebno sjedalo u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata.
 • Završno pismo vam dostavljamo e-mailom 72 sata prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, kontakt i ime voditelja putovanja, točne brojeve sjedala i sl.).
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta voditelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta.
 • Organizator putovanja nije odgovoran za povećanje cijena ulaznica, fakultativnih izleta navedenih u programu na dan formiranja programa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene redoslijeda programa.
 • Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.
 • Predviđene pauze tijekom vožnje okvirno su svakih 2,5 sata, uz minimalnu pauzu od 20 minuta.

 

Bugarska je država u jugoistočnoj Europi. Glavni grad joj je Sofija. Graniči s Grčkom na jugu, Turskom na jugoistoku, Srbijom na zapadu, Makedonijom na jugozapadu i Rumunjskom na sjeveru. Na istoku izlazi na Crno more. Od 2004. godine članica je NATO saveza, a od 2007. i Europske unije.

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:   

Za  državljane RH viza za Srbiju i Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica ili  putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani.

 

U slučaju gubitka ili otuđenja putnog dokumenta najbliže predstavništvo Hrvatske u Republici Bugarkoj nalazi se u Sofiji.

 

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj (Sofija) nalazi se na adresi ul. Oborište 15, II kat, 1504 Sofia. Kontakt podaci: tel. 00 359 2 943 3225, 86112 12, fax. 00359 2 946 1355, e-mail. croemb.sofia@mvep.hr. Izvanredna i opunomoćena veleposlanica: mr.sc. Jasna Ognjanovac.

Uredovno vrijeme Veleposlanstva: ponedjeljak-petak 9-17 sati.
Uredovno vrijeme Konzularnog odjela Veleposlanstva: (za stranke): ponedjeljak - petak 10-12 sati.

Dežurni telefon za hrvatske državljane (za izvanredne situacije i hitne slučajeve izvan uredovnog vremena): 00359884105033. Ulaz u konzularni odjel iz ul.Krakra br.7.

 

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu     predujma. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju, a zatim 72 sata prije putovanja dobit ćete završno pismo. Minimalan broj putnika za putovanje je 40, a maksimalan broj putnika je 58. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 20 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija dužna je obavijestiti putnika o otkazu putovanja.


Mogućnosti plaćanja:

 • gotovina, uplata na žiro račun uplatnicom ili internetskim bankarstvom
 • kreditne i debitne kartice, jednokratno i obročno: Visa Premium, Diners, Maestro, Visa, MasterCard

 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: IDEA PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080951142, Žumberačka 4, 10 430 Samobor.

Polica jamčevine br. 45-7002795015 uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.  Ugovor o osiguranju od odgovornosti za štetu koju prouzroči Putniku neispunjenjem, djelomičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obveza koje se odnose na putovanje: broj police/ugovor 11-7002795017, uplaćena kod UNIQA osiguranje d.d., Zagreb, tel. 01/6324-200.

 

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

 

Ljetovanje na Crnom moru

Bugarska

8 dan(a)
 • Odaberite datum polaska
 • Broj osoba

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »