Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan ČAKOVEC - VARAŽDIN – FERRARA – MONTECATINI TERME

Polazak: u 01.30 h Autobusni kolodvor Čakovec (min 10 prijavljenih putnika), u 02.00 h Autobusni kolodvor Varaždin. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zaustavljanja putem do Ferrare, grada bogate arhitekture čiji stari dio grada se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine. Grad je još uvijek okružen sa 9 kilometara starih zidina, većinom izgrađenih u 15. i 16. stoljeću te spadaju među najbolje očuvane u cijeloj Italiji. Po dolasku šetnja gradskim središtem: dvorac obitelji d'Este, gradska vijećnica, Palazzo della Ragione, Palazzo dei Diamanti koja je ime dobila prema kamenim blokovima fasade u obliku dijamanata... Slobodno vrijeme za šetnju, individualni program. Nastavak putovanja u pravcu Montecatini Termi, smještaj u hotel, večera, noćenje.

 1. dan MONTECATINI TERME - FIRENZA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Firence, jednog od najvećih svjetskih umjetničkih središta. Na izlet u Firenzu se odlazi vlakom budući da je to najbolja opcija jer se na najbrži način dolazi do centra grada. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: gotička crkva sv. Križa, Piazza del Duomo, trg na kojem se nalaze krstionica iz 1128. godine s čuvenim brončanim vratima te bogato ukrašena katedrala Santa Maria del Fiore iz 15. stoljeća s prepoznatljivom narančastom Brunelleschijevom kupolom, Palazzo Vecchio, stara gradska vijećnica,  Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno i najstariji sačuvani most u gradu... Slobodno vrijeme za individualni program, šetnju, posjet muzejima, uživanje u talijanskom espressu, chiantiju ili cantuccinima... Povratak vlakom prema Montecatini Termama, večera u hotelu. Prema želji vožnja žičarom do Montecatini Alta – malog gradića smještenog na brežuljku iznad termi. Povratak u hotel, noćenje.

 1. dan MONTECATINI TERME – PISA – LUCCA – VARAŽDIN - ČAKOVEC

Doručak, odjava iz hotela. Vožnja u pravcu Pise, nekadašnje pomorske i trgovačke velesile. Razgled: Campo dei Miracoli, trg na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti Pise: Kosi toranj, katedrala Uzašašća Blažene Djevice Marije i krstionica sv. Ivana te groblje Camposanto s velikim mramornim arkadama… Slobodno vrijeme za šetnju, fotografiranje – ako ne napravite fotografiju „gurajući“ Kosi toranj, kao da niste ni bili u Pisi. Nastavak putovanja prema Lucci. Razgled rodnog grada poznatog opernog skladatelja Giacoma Puccinija. Šetnja živopisnom ulicama i trgovima. Nakon zajedničke šetnje gradom, iskoristite slobodno vrijeme za penjanje na toranj Guinigi ili za uživanje na Piazza del'Anfiteatro. Povratak u pravcu Hrvatske s usputnim zaustavljanjima prema potrebi i dolaskom u Varaždin, Čakovec u kasnim noćnim satima (iza ponoći).

 

Smještaj

 • noćenje u Montecatini Termama u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi dva polupansiona (doručak i večera)

Polasci po gradovima

 • Varaždin
  Autobusni kolodvor
  02:00
 • Čakovec ( minimum 10 prijavljenih putnika) 
  Autobusni kolodvor
  01:30

Cijena uključuje

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 

ü  Prijevoz  turističkim autobusom prema programu (visokopodni autobus, klima, pojasevi, CD, ukupan broj sjedala u autobusu od 49 – 65)

ü  Voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

ü  Smještaj u Montecatini Termama u hotelu 3*, dvokrevetne sobe (TWC, TV) na bazi 2 polupansiona (doručak i večera)

ü  Razgled Firence u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku

ü  Razglede svih gradova prema programu

ü  osiguranje od posljedica nesretnog slučaja

ü  jamčevinu, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i realizacije aranžmana

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

ü  Ulaznice u ostale muzeje i kulturno povijesne objekte koji se posjećuju prema želji grupe, doplate, putno osiguranje, osobne troškove te sve ostalo što izričajem nije navedeno u programu

ü  doplatu za smještaj u 1/1 sobi – 300,00 kn

ü  doplatu za boravišnu pristojbu – 2€ po osobi i danu (obavezna doplata na recepciji hotela)

ü  kartu za vožnju vlakom do Firence – cca 7€ po smjeru (doplata na licu mjesta)

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA:

ü  povratna karta za vožnju žičarom do Montecatini Alta – 7€, Galerija Uffizi – 20€, Palača Pitti – 16€, Kosi toranj – 18€, toranj Guinigi – 4€

*preporučamo kupnju karta online kako bi izbjegli čekanje u redovima / cijene ulaznica su informativnog karaktera i agencija nema utjecaja na promjenu/povećanje istih

Napomena

 • za ovo putovanje potrebna je važeća putovnica ili osobna iskaznica, viza nije potrebna. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnima za ulazak u određenu zemlju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani
 • raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator prema redoslijedu uplata
 • završno pismo dostavljamo 72 h prije putovanja – to je završni dokument koji sadrži informacije potrebne za putovanje (točno vrijeme i mjesto polaska, kontakt voditelja putovanja, točan naziv i adresu hotela...)
 • putovanje nije prikladno za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu

predviđene pauze tijekom vožnje su cca svakih 2,5 h uz minimalnu pauzu od 20 min

Kalkulacija je rađena na bazi min 40 / max 60 putnika u autobusu. Za ovaj program vrijede Opći uvjeti poslovanja Varaždintours putničke agencije d.o.o. Agencija zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili nedovoljnog broja prijavljenih  putnika kao i otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, a sukladno Općim uvjetima poslovanja.  Tijekom putovanja agencija zadržava pravo izmjene itinerara ukoliko dođe do potrebe, ali se obvezuje program izvršiti u cijelosti. Agencija zadržava pravo promjene rasporeda dodijeljenih sjedala kod izvršenja rezervacije uslijed promjene veličine i tipa autobusa kao i nedovoljnog ili pak povećanja broja putnika na raspisanom aranžmanu. Za ovaj program osigurana je jamčevina po ugovoru br 298090000021a  s Croatia osiguranjem d.d. Varaždin i sklopljen Ugovor o osiguranju od odgovornosti organizatora paket aranžmana. Središnja kontaktna točka: Ministarstvo turizma, Prisavlje 14, 10000 Zagreb, e-mail:pisarnica@mint.hr  tel.+385 1 6169 111. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr  Preporučamo i nudimo paket osiguranja: zdravstveno osiguranje,  osiguranje prtljage, osiguranje nezgode za vrijeme putovanja i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguranje od otkaza putovanja uplaćuje se prilikom prve uplate i potpisivanja Ugovora – dodatne informacije zatražite u putničkoj agenciji Varaždintours.


Saznajte više

HIT DESTINACIJA

Toskana

Polupansion uključen u cijenu!

3 dan(a)
 • Odaberite datum polaska
 • Broj osoba

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »