Avio karte

Prodaja zrakoplovnih karata

Informacije na telefone 042/320-401 i 042/320-400

Molimo Vas da prije postavljanja upita, po mogućnosti, imate pripremljene slijedeće podatke:
IMENA I PREZIMENA PUTNIKA (točno kako piše u putovnici)
DATUM POLASKA I POVRATKA IZ DESTINACIJE

Napomena: cijena karte ovisi o raspoloživim mjestima u zrakoplovu na dan rezervacije.

REZERVACIJE I PLAĆANJE: u poslovnici VaraždinTours-a u Varaždinu.

Savjeti za putovanje - rezervacije i otkaz rezervacije:
Mjesto za svoj let pravodobno osigurajte u putničkoj agenciji ili u poslovnici zrakoplovnog prijevoznika.

Ne iskoristi li se rezervirano mjesto, zrakoplovni prijevoznik ima pravo otkaza svih sljedećih veza i povratnih rezervacija. Ako rezervirano mjesto ne otkažete najkasnije 24 sata u domaćem i 48 sati u međunarodnom prometu prije leta, prijevoznik ima pravo zadržati dio novca uplaćenoga za putnu kartu.

Kako bismo osigurali odgovarajuće usluge, potrebno je prilikom rezervacije putničke karte naglasiti kategoriju putnika npr.: dijete bez pratnje, osobe s posebnim potrebama, osobe kojima je potrebna tuđa pomoć, osoba koja putuje s kućnim ljubimcem i dr.
(Izvor: Zrakoplovna luka Zagreb)

Od lipnja direktni letovi

 • ZAGREB – GOTHENBURG ponedjeljkom i petkom
 • ZAGREB – BARCELONA – ZAGREB utorkom,četvrtkom i nedjeljom od 12 travnja:PULA – PARIZ – PULA četvrtkom i nedjeljom
 • ZAGREB – KOPENHAGEN-ZAGREB utorkom, srijedom,četvtkom i nedjeljom
 • ZAGREB – PRIŠTINA ponedjeljkom,utorkom,četvrtkom, petkom i nedjeljom


Kratki vodič za putnike

U svrhu zaštite od prijetnje tekućim eksplozivima, Europska unija (EU) uvela je nove zaštitne mjere kojima se ograničava količina tekućina koje se mogu prenijeti kroz zaštitni pregled. Ove mjere primjenjuju se na sve putnike u svim zračnim lukama EU, bez obzira na njihovo odredište.

Prilikom obavljanja zaštitnog pregleda vas i vaše prtljage, osim potrage za zabranjenim predmetima, pregledavat će se i tekućine koje nosite sa sobom.

Nove zaštitne mjere stupile su na snagu 6. studenog 2006. godine u svim zračnim lukama u EU, Norveškoj, Islandu i Švicarskoj.

Republika Hrvatska uvodi zaštitne mjere 15. prosinca, a odnose se odnose na cjelokupni zračni promet t.j. na međunarodne i domaće letove.

ŠTO SE MIJENJA?

PAKIRANJE RUČNE PRTLJAGE
U ručnoj prtljazi možete ponijeti samo ograničene količine tekućina. Te tekućine moraju biti upakirane u bočice (tube ili sl.) čiji pojedinačni kapacitet ne prelazi 100 ml. Sve takve bočice morate zapakirati u prozirnu vrećicu ili prozirnu toaletnu torbicu koja ima višenamjenski zatvarač i čiji kapacitet ne prelazi 1 l (otprilike 20 x 20 cm), vidi sliku. Svaki putnik može ponijeti jednu takvu vrećicu.

U ZRAČNOJ LUCI
Kako bi olakšali postupak provjere, prilikom zaštitnog pregleda morate:

 • predočiti sve tekućine koje nosite
 • skinuti jaknu i / ili kaput koji će biti pregledani odvojeno
 • iz ručne prtljage izvaditi sve veće elektroničke naprave koje će biti pregledane odvojeno, kao npr. prijenosno računalo

TEKUĆINE UKLJUČUJU

 • vodu i ostala pića, juhe i sirupe
 • kreme, losione i ulja
 • parfeme
 • sprejeve
 • gelove, uključujući gel za kosu i gel za tuširanje
 • paste, uključujući i pastu za zube
 • mješavine tekućina i krutina
 • maskaru
 • sve ostale predmete slične konzistencije

ŠTO SE NE MIJENJA?

I NADALJE SMIJETE

 • pakirati tekućine u predanu prtljagu, jasno poštujući sva pravila o sigurnom pakiranju tekućina kako bi se spriječilo njihovo razlijevanje po vašoj ili po prtljazi drugih putnika, nova ograničenja odnose se isključivo na ručnu prtljagu koju sami unosite u zrakoplov
 • u vašu ručnu prtljagu pakirati tekuće lijekove koji su vam potrebni tijekom putovanja, te dijetetske pripravke kao npr. dječju hranu, koji će se koristiti tijekom putovanja. Prilikom obavljanja zaštitnog pregleda mogu vas pitati da dokažete neškodljivost takvih tekućina.
 • kupovati tekućine kao npr. pića i parfeme u duty free trgovinama nakon obavljenog zaštitnog pregleda ili u zrakoplovu. Ako nastavljate putovanje iz neke od zračnih luka u EU, tako kupljena roba mora biti upakirana u posebne prozirne zaplombirane plastične vrećice. Ako je to slučaj, molimo vas da takve vrećice ne otvarate tijekom putovanja jer vam mogu biti oduzete tijekom zaštitnog pregleda u transfernoj zračnoj luci.
  Sve gore spomenute tekućine ne ulaze u ono ograničenje koje se odnosi na jednolitrene plastične vrećice.

Ako imate bilo kakvih nedoumica, molimo vas da se obratite vašem zračnom prijevozniku ili putničkoj agenciji prije započinjanja putovanja.

Molimo vas da budete ljubazni i da surađujete s osobljem koje provodi zaštitne preglede, kao i s osobljem zrakoplovnih prijevoznika.

PDF dokument možete skinuti klikom na LINK

 

Kako bismo poboljšali vaše iskustvo prilikom korištenja web stranice, koristimo kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »